ШАХ 2018

U subotu 17.11.2018. godine u Beogradu održano je 12. po redu Prvenstvo Srbije za osobe sa invaliditetom u Šahu u organizaciji Sportskog saveza invalida Srbije
Takmičenje je održano u „Garden sali“ hotela „Park“ uz učešće ekipa predstavnika invalidskih sportskih organizacija iz 12 gradova sa teritorije Republike Srbije.
Ova manifestacija sprovedena je u okviru programskog konkursa Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja “za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom u Republici Srbiji“ i uz donatorsku podršku društveno odgovornih kompanija i humanitarnih organizacija.
Igran je švajcarski sistem u 7 kola 15 minuta po igraču a turnir je bio rejtingovan i od strane međunarodne šahovske federacije FIDE za „rapid“ rejting.
Ekipni pobednik prvenstva je ekipa SSRI grada Novog Sada dok je drugo mesto zauzela ekipa KSRI Bor, trećeplasirana je bila ekipa SSRI Inđija
U pojedinačnoj konkurenciji najbolji je bio Dušan Mladenović, drugo mesto osvojio je Olah Ferenc dok je treće mesto osvojio Stanko Majstorović.
Takmičenje je početnim potezom otvorio Vladimir Klasan višestruki olimpijski i svetski prvak u šahu o.s.i. a kao gosti manifestaciju su uveličali, ispred Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja – Državni sekretar g.din. Nenad Nerić i predstavnica sektora za zaštitu osoba sa invaliditetom g.đa Julijana Stanisavljević.
Ispred Grada Beograda prisutne je pozdravio zamenik gradonačelnika g.din Goran Vesić.
Svojim prisustvom manifestaciju su uveličali i studenti Defektološkog fakulteta Beograd i direktorka Ustanove za decu i mlade „Sremčica“ g.đa Marina Vidojević.
Medalje, i nagrade najboljim ekipama i takmičarima su uručili član gradskog veća grada Beograda prof. dr.Fadilj Eminović i generalni sekretar SSI Srbije Željko Nikčević.

Билтен

 

                      PRESSviber image 

Галерија фотографија

1

Comments are closed.